Een dag op de Hoornsche Hoeve

Koffie drinken


Onze gasten komen tussen 9.30 uur en 10 uur. We beginnen de dag met uitgebreid koffiedrinken. Een gezellige start waar van alles word besproken. Van verhalen over kinderen en kleinkinderen tot aan het wereldnieuws. Na de koffie, tegen 11 uur, bereiden we de warme maaltijd voor. Vaak wordt er geholpen met het schillen van de aardappelen en het schoonmaken van de groente. Elke dag wordt er vers gekookt en samen gegeten. Goed en gezond eten vinden we erg belangrijk.

h
Programma

Voor de maaltijd is er tijd voor een spelletje, het lezen van de krant of een tijdschrift. Natuurlijk kan er ook een kijkje genomen worden in de stal of kunnen de cavia’s, kippen, geiten en ons minivarken Guus gevoerd worden. Niet het programma dat wij bedacht hebben is leidend, maar de interesse van onze gasten. Na de maaltijd hebben we een rustig moment. Sommige gasten vinden het prettig even rustig te zitten in de rustruimte, een andere gast helpt met de afwas, leest de krant of maakt een puzzel.

Activiteiten

Tegen 14.15 uur wordt er weer koffie en thee gezet en is er een activiteit. Dit kan een creatieve activiteit zijn, iets met muziek of bewegen. Regelmatig nodigen we iemand uit die iets vertelt over zijn of haar werk of hobby. Inmiddels wordt er 1 keer in de twee weken geklaverjast door enkele gasten en wordt er 1 keer per maand geschilderd. Ook maken we regelmatig een uitje. Tegen 16.00 uur gaan onze gasten weer huiswaarts.

Samen zorgen

Zo wordt een dag op de Hoornsche Hoeve steeds weer een gezellige dag. Een plek waar aandacht is voor de individuele gast en waar we onze gasten een gestructureerde dag bieden. Ook voor partner of mantelzorger is het fijn te weten dat je partner of vader/moeder een fijne dag heeft. De Hoornsche Hoeve staat voor samen zorgen, met aandacht en betrokkenheid.