Over Ons

Mijn naam is Egberdien Nooteboom, ik ben 52 jaar en getrouwd met Albert. We hebben een zoon van 25 jaar en een dochter van 22 jaar. Albert runt samen met zijn broer een melkveehouderijbedrijf. Ongeveer 10 jaar geleden heb ik mijn diploma Verzorgende IG gehaald. Ik heb sindsdien gewerkt in een kleinschalige woonvoorziening voor mensen met geheugenproblemen en in het extramurale team van een verzorgingshuis. Werken in de ouderenzorg is prachtig! De sociale kant vind ik heel mooi. Waardevol als je door een stukje persoonlijke aandacht mee kunt werken aan een betere dag. Het idee van een dagopvang voor ouderen op onze boerderij kwam al vrij snel na het behalen van mijn diploma. In september 2017 ben ik, heel kleinschalig, begonnen aan onze keukentafel. In december van datzelfde jaar was de dagopvang klaar en zijn we verhuisd van de keukentafel naar de Hoornsche Hoeve.

 

Ik heb mijn baan opgezegd en richt mij helemaal op de Hoornsche Hoeve. Geweldig als een droom uit mag komen! De Hoornsche Hoeve is gestart vanuit idealisme. Die idealen deel ik niet alleen met ons team, maar ook met onze gasten en hun familie/ mantelzorgers.  Juist het kleinschalige, huiselijke en persoonlijke wordt erg gewaardeerd en maakt dat mensen zich thuis voelen. Het zijn de kleine dingen die een mooie dag maken.  Momenteel verzorgen we op de maandag, dinsdag, woensdag en donderdag dagopvang.

Inmiddels zijn er 2 medewerksters in dienst. Beiden zijn ze verzorgende IG en hebben jarenlang ervaring in de ouderenzorg. Daarnaast is er een team van 8 enthousiaste vrijwilligers die allemaal als doel hebben onze gasten een fijne dag te bezorgen. Dat betekent dat we elke dag met z’n tweeën zijn en ‘s middags komt daar nog een derde persoon bij.